Krijtverf, wat kun je ermee?

0
views
Krijtverf interiorbarn
Krijtverf interiorbarn

 

Krijtverf is behoorlijk booming op internet. Je hoort het tegenwoordig overal. Maar wat ís krijtverf nou precies? En waarom is iedereen er opeens zo fan van? Wij besloten het eens uit te zoeken.

Er bestaan twee types verf die vaak met elkaar verward worden; Kalkverf en Krijtverf. Maar er zit wel degelijk verschil in deze verfsoorten! Om te beginnen is het goed om te weten waaruit verf bestaat. Verf bestaat onder andere uit de volgende drie producten:

  • bindmiddel (de ‘lijm’)
  • pigment of vulstoffen (dit geeft dekking)
  • oplosmiddel (bijvoorbeeld water, terpentine of alcohol)

Krijtverf bevat een kunststof bindmiddel. Dit bindmiddel wordt droog wanneer het oplosmiddel is verdampt. Krijtverf is een stuk milieuvriendelijker. Het bevat een natuurlijk product als bindmiddel en bevat puur kalk als vulstof.

Interessant, maar waarom is dit opeens zo’n hype? Dit heeft te maken met de look. Je kunt met deze verf heel gemakkelijk iets ‘oud’ maken. Net zoals steigerhout, de kleur Denim Drift (meer over de trendkleur van 2017 lees je hier!), maar ook de toepassing van oud en geleefd hout is een trend. Krijtverf is vrij dik en dekkend. Hierdoor kun je met één keer verven iets een dekkende kleur geven. Nog leuker is om het hierna op te schuren, zodat het hout er weer doorheen komt. Het lijkt net alsof het hout zo oud is dat de verf er al van afgebladderd is. Tadá! Is dat even handig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here