Verticale tuin

0
views
Verticale tuin - Interiorbarn
Verticale tuin - Interiorbarn

Groen in huis erg populair. Hoe meer jungle gevoel, hoe beter! Dat vinden wij althans. Pinterest is een bron van inspiratie. Daar zagen wij de verticale tuin voorbij komen. Dit is een grote bak of een rek wat aan de muur wordt bevestigd. Hierin groeien planten, bloemen of cactussen. Bijna iedere grondplant is geschikt! Een verticale tuin geeft onwijs veel kleur aan een ruimte. Zie het als een levend schilderij. Dit staat leuk in je tuin, op je balkon of zelfs in huis. Dat moesten wij natuurlijk ook even uitproberen.

Wat heb je nodig:

 • Een bak/kist of diep dienblad
 • Planten
 • Potgrond
 • Ijzerdraad
 • Boormachine
 • Vuilniszak of nog beter: worteldoek

Stappen:

 1. Je begint met het op maat snijden van de vuilniszak/worteldoek. Dit is om een geschikte ondergrond te maken. Je wilt niet dat als je de planten water geeft, je een natte plek op de muur krijgt. Bevestig dit met spijkers of goede lijm aan de bak.
 2. Boor aan de linker en rechter zijkant vier kleine gaatjes. Hier gaat je ijzerdraad doorheen.
 3. Houd rekening met een bevestiging van de bak aan de muur. Je kunt bijvoorbeeld van te voren een spijker aan de achterkant er in slaan. Of span met het ijzerdraad een lijntje aan de achterkant van de bak, net zoals een schilderij. Je kunt de bak dan later gemakkelijk aan een spijker in de muur hangen.
 4. Wikkel het ijzerdraad door de geboorde gaatjes, zodat je een soort gaas creëert.
 5. Vul de bak met potgrond en zet je gewenste plantjes erin. Druk het geheel heel goed aan. De planten kun je om het gaas wikkelen, zodat ze daarom heen groeien.
 6. Maak je ‘schilderij’ netjes en geef het een grote slok water. Druk alles hierna nog eens goed aan.
 7. Laat je schilderij goed drogen voor dat je het ophangt.
 8. Voilá, jouw eigen originele en persoonlijke muurcreatie kan opgehangen worden.

Verticale tuin - Interiorbarn4

 

 

Verticale tuin - Interiorbarn5

 

PS: maak het jezelf een stukje makkelijker met deze verticale plantenbak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here