A shiney touch with LED

0
views
Interiorbarn - lamp

Wij zagen deze trend op de VTwonen beurs overal voorbij komen: De bundel lampjes met ieder een eigen bolletje. Het lijken op ouderwetse gloeilampen van vroeger, maar dan met een modern tintje. De bolletjes hebben geen grote lichtsterkte. Daardoor kun je in het licht kijken, zonder pijn in je ogen, en geeft het een gezellige sfeer in huis.

Even een korte les geschiedenis over deze lampjes: Vroeger hadden we in huis voornamelijk gloeilampen. Dit lichtbolletje gaf warm licht door de krullende gloeidraad. De uitvinder hiervan was Thomas Edison. Omdat de gloeilamp erg weinig rendement heeft (slechts 5% van de gebruikte stroom wordt omgezet in licht) moet hij verdwijnen van de markt. Zijn opvolger -de naam zegt het al- de spaarlamp is een stuk beter voor het milieu. Deze lamp heeft een veel hoger rendement én is goedkoper om te maken.

Gloeilamp – LED lamp

Tegenwoordig hebben we een nog zuinigere lamp: de LED lamp. Hij is ontzettend zuinig, gaat lang mee en heeft een ontzettend grote toepasbaarheid. De eerste LED lampen gaven voorheen vooral wit licht. Niet erg gezellig. Maar deze soort lamp is nog steeds in ontwikkeling. En wat helemaal leuk is… Er bestaan nu ook LED lampen in de vorm en met de lichtwarmte van een gloeilamp! Dus de ‘gezelligheid’ van de gloeilamp maar dan lekker zuinig.

De losse lamp is een heuse trend geworden. We vergeten de lampenkap en kijken puur naar het bolletje. Het is wel belangrijk het bolletje warm en vooral niet te fel licht geeft. Een grote bol, in combinatie met een grove fitting en snoer staat ontzettend stoer. Er zijn natuurlijk ook talloze fittingen en snoeren te verkrijgen. Hang er een paar bij elkaar en voilá! Erg leuk zijn deze van VTwonen:

Kikkerland betonnen hanglamp – € 18,36                 Lene Bjerre Vivia hanglamp goud – € 43,39

 

Ben jij net als ons ook helemaal wild geworden van deze lampen? Hieronder nog wat lampen inspi voor jou een rijtje. Veel plezier!

Interiorbarn - Gloeilamp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here