Creëer een exotische sfeer met… tegels!

0
views

Kleurrijke tegels geven je huis net even dát beetje extra. Steeds vaker zie ik de mooiste tegels voorbij komen in interieurbladen, beurzen en blogs. Met printje, glans of in een aparte vorm. Vooral Portugese cementtegels en Marokkaanse tegels zijn helemaal in.

Vroeger werden tegels vooral gezien als functioneel. Denk aan de witte tegels in de keuken en badkamer. Het mag nu wel wat vrolijker. Denk aan tegels met een print op de vloer, hexagon tegels in de keuken of exotische tegels in de badkamer?

Portugese tegels
Portugese tegeltjes zijn vrolijk, druk en hebben een exotische uitstraling. Door de bijzondere patronen, creëer je gelijk sfeer in huis. Er is een enorme variatie aan tegeltjes. Dit maakt dat ze geschikt zijn voor iedere plek in huis. Als je van een beetje subtiliteit houdt, kan je er ook voor kiezen om een kleinere oppervlakte te betegelen. Kies bijvoorbeeld voor je openhaard, een stukje achterwand van de keuken of de douche in de badkamer. Marokkaanse tegels
Net als de Portugese tegels zijn Marokkaanse tegels doorgaans ook lekker kleurrijk. Ze zijn echter wel een stukje rustiger, omdat ze één kleur hebben. De authentieke oosterse sfeer komt bij deze tegels door de vorm en de glazuurlaag.De foto’s in deze blog zijn afkomstig van Designtegels.nl. Neem zeker even een kijkje voor meer inspiratie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here