Chesterfield banken: een verrijking voor je interieur

0
views

Industriële meubels zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de moderne woning. Steeds minder mensen lijken te kiezen voor een klassiek interieur en wagen zich aan de industriële woonstijl. Ongeacht welke stijl je voorkeur heeft zijn er manieren om klassieke meubels te combineren met een industriële huisstijl. De banken van Chesterfield zijn hier een goed voorbeeld van.

Wat is Chesterfield?

Chesterfield is een verzamelnaam voor een kenmerkende klassieke Engelse meubelstijl. Veel mensen denken dat Chesterfield een merknaam is van een banken fabrikant. Dat komt omdat vooral de banken uit deze stijl internationaal bekend zijn geworden.

Chesterfield banken zijn te herkennen aan het ruitvormige patroon op de arm- en rugleuning en het zitvlak. Hierbij is op elke ruit een knoop bevestigd (gecapitonneerd). Daarnaast zijn Chesterfield banken te herkennen aan de ronde houten poten en ronde armleuningen. De Chesterfield heeft naam gemaakt in een leren uitvoering. Door het gebruik van dit materiaal krijgt de bank een grove uitstraling.

Oud & nieuw

In eerste instantie lijkt de Chesterfield stijl zeer klassiek. Dat komt door de ronde elementen en de gecapitonneerde vlakken. Deze elementen geven de bank een verfijnde uitstraling.

Op het eerste oog lijkt de Chesterfield stijl zeer klassiek. De rondingen van de bank en de gecapitonneerde vlakken geven de bank een verfijnde uitstraling.

Het gebruik van leer zorgt echter voor een industriële look. De kenmerkende stijl van de bank zorgt ervoor dat het model een comeback maakt in de designwereld. In tegenstelling tot de meeste meubels, is het voor Chesterfield banken toegestaan om oud en doorleefd te zijn. Deze versleten look zorgt voor een vintage uitstraling.

Hou je van de Chesterfield stijl? Plaats dan een Chesterfield bank tegen een onafgewerkte betonnen of een bakstenen muur en plaats een doorleeft karpet onder de bank. Tot slot kun je wat vintage accessoires toevoegen, zoals een stijlvol set whiskey glazen of een antieke globe.

Stijlen die op het oog mijlenver uit elkaar liggen, krijgen dankzij de Chesterfield stijl toch een raakvlak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here