Een echte eyecatcher… De oude schoolkaart

0
views

Zelf ben ik gek op vintage spullen. Een vintage interieur creëer je dan ook alleen door echt oude gebruikte spullen te plaatsen. Ik houd ervan om kringloopwinkels af te struinen naar leuke spullen. Soms om op te knappen, soms voor in huis, soms alleen ter inspiratie. Toen kwam ik twee weken terug iets heel gaafs tegen: oude schoolkaarten.

Classroom - schoolkaarten interiorbarn

Veel van ons zullen er misschien wel mee zijn opgegroeid. Tegenwoordig hebben de scholen higtech smartboards, maar vroeger werd er geleerd met een schoolkaart. Van werelddelen, geschiedenis tot natuur, van alles was een kaart. Vele kaarten bestonden uit twee delen. De hoofdkaart bevatte een mooie ingekleurde afbeelding. Wat toendertijd ook met de hand geschilderd was. Daarbij hoorde een bijplaat. Hierop werden verschillende leer-onderdelen apart geschetst met informatie erbij.

Deze oude kaarten worden weer helemaal trendy! Het is een geweldige eyecather aan de muur. Zeker de kaarten met een natuurprint, met veel groen erin, mogen in je vintage / botanisch interieur. (Check ook eens de schoolkaarten van VTWonen!)

Schoolkaart botanical – 100 x 70 cm – VT Wonen

Er zijn nog enkele zeldzame kaarten te vinden. Deze zijn vrij prijzig. Normaal gesproken kost een kaart tussen de 20-80 euro. De kringloopwinkel waar ik was had een lading oude kaarten in zijn winkel staan. Ze waren ‘echt’ oud. Ze hadden allemaal vochtplekken en waren vergeeld. Hoe ouder hoe mooier!

Stiekem ook een beetje verliefd geworden op de oude schoolkaarten? Laat ons weten wat je er van vindt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here