Helemaal trendy: een mooie frisse kunstgrasmat in de tuin!

0
views

De eerste echte warmte van 2018 is voorspeld! Komend weekend kunnen we ons –met enige voorzichtigheid- klaarmaken voor de echte lente! Tijd om de tuin weer in te gaan, mits deze natuurlijk ‘chill-proof’ is. Heb je al het onkruid bestreden, het tuinmeubilair in de lak gezet en je gazonnetje mooi gemaaid? Nee he? Niet erg hoor. Vrije tijd is helaas schaars en het is daarom niet raar dat je tuintje er nog niet spik en span bij staat. Daarom krijg je bij deze de tip om jouw tuin op een snelle manier onderhoudsvriendelijker en ‘chiller’ te maken, namelijk met kunstgras!

Say What? Kunstgras?!
Jazeker, kunstgras! Natuurlijk gras is uiteraard erg leuk en praktisch (voor spelende kinderen), maar de nadelen wegen vaak toch net iets zwaarder. Denk bijvoorbeeld aan maaien, onkruid bestrijden, bemesten en dan nog te denken aan de hoeveelheid insecten die je ermee aantrekt. Daarom is kunstgras kopen nog niet eens zo’n gek idee. Het is tegenwoordig soms niet eens meer van echt gras te onderscheiden. Bovendien heb je geen onderhoud aan kunstgras maar, afhankelijk van het soort kunstgras, krijg je toch dat mooie effect van een frisse en verzorgde grasmat. Oja…voor de vooruitdenkers: don’t worry: kunstgras is BBQ-proof!

Heb je überhaupt groene vingers?
Een groene tuin met echt gras en echte planten vereist over het algemeen groene vingers. Wanneer je jezelf een beetje kent en weet dat je hier niet over beschikt, valt de keuze al snel op kunstgras. Met kunstgras heb namelijk, zonder al teveel onderhoud, vieze handen en bagger op je schoenen; het hele jaar door plezier van een prachtig groen gazon. Heb je wel groene vingers? Of hou je gewoon van de geur van pas gemaaid gras? Kies dan voor echt gras.

De voordelen van kunstgras
Kunstgras heeft naast het hierboven genoemde nog meer voordelen. Vaak wordt kunstgras (ten onrechte) geassocieerd met ‘nep’. En het klopt dat kunstgras vroeger in de verste verte niet op echt gras leek, maar tegenwoordig is het nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden.

Dit en het feit dat kunstgras duurzaam is, onderhoudsvriendelijk en gebruiksvriendelijk voor zowel u als eventuele huisdieren en kinderen, maakt het een ware kanshebber voor iedere tuin. Bovendien hoeft het niet eens zo veel geld te kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here