De trend voor de zomer van 2018: rotan

0
views

De eerste zonnestralen staan weer voor de deur en we zitten allemaal weer lekker buiten. Het wordt weer zomer en daar heeft iedereen zin in. Lekker in de tuin zitten en genieten van de frisse lucht en de natuur om je heen. Er is één ding wat deze zomer niet mag ontbreken in de tuin, namelijk rotan. Rotan is gemaakt van de rotanpalm, die voornamelijk in de subtropen groeit. Rotan was in de jaren ´60 al een trend maar komt momenteel helemaal terug, met name in de tuin. Het materiaal is natuurlijk en dat zorgt voor rust en ruimte in de tuin.

Buiten eten met rotanstoelen
Een heerlijk voorbeeld van de pracht van rotan, zijn de rotan stoelen. De gevlochten stoelen zitten heerlijk en kunnen vaak het hele jaar door buiten staan. Je kunt ze gebruiken als losse fauteuil maar ook als eettafelstoel. Zo kun je heerlijk genieten van de lekkerste maaltijden in het zonnetje. Rotanstoelen zijn vaak uniek omdat het handwerk is. Daarnaast kan rotan goed tegen een stootje en is het dus geen probleem wanneer de kinderen in de tuin aan het spelen zijn en genieten van de zomerse dagen.

Rotan combineren met kleden en kussens
Doordat rotan een erg rustig en zacht materiaal is, kan je het gemakkelijk combineren met andere materialen. Zeker in de tuin is het heerlijk als je op een zacht kussen of kleedje in een stoel kunt zitten. Leuke kleuren voor deze zomer zijn pastelkleuren zoals: mintgroen, oudroze en lichtblauw. Je kunt ook gebruik maken van leuke patronen en vrolijke kleuren op de kussens om de tuin zo een huiselijke sfeer te geven. Op die manier is de tuin echt klaar voor de zomer.

Vorig artikelDIY: Armbreien
Volgend artikelJapandi, het ideale huwelijk
Dit artikel is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx Wonen. Rob reist regelmatig Nederland af om diverse woonbeurzen te bezoeken. Hij weet alles van meubels, interieur en verlichting.
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here