Japandi, het ideale huwelijk

0
views
Interiorbarn Monte carlo kast

Wat hebben Scandinavië en Japan met elkaar gemeen? Het antwoord op die vraag kan gevonden worden in de nieuwste interieurtrend die ook nu ook langzaam Nederland verovert: Japandi. Japandi is het ideale huwelijk tussen noord en oost: Scandinavisch design verrijkt met oosterse invloeden. Het resultaat is een minimalistisch, gebalanceerd interieur met durf.

Minimalisme
Zowel in Scandinavië als in het Oosten is minimalisme de trend. Rustige en functionele ruimtes, gevuld met zorgvuldig ontworpen meubilair van natuurlijke materialen en hier en daar een enkel statement piece. Planten nemen in beide interieurstijlen een belangrijke plaats in.

Tot zover de overeenkomsten. Waar Japandi verschilt van Scandi zie je voornamelijk terug in de lijnen van het meubilair. Scandinavisch design kenmerkt zich door strakke lijnen en bij Japans meubilair zie je meer gebogen lijnen terugkomen. Ook de aard van de paar accessoires in deze interieurs is verschillend. De dekens en schapenvachtjes volgens hygge principe (Scandinavisch voor gezellig) maken plaats voor vazen en schermen.

Durf
Als je de woontrends de afgelopen jaren gevolgd heb, is de kans groot dat je lichte interieur veel pastelkleuren en lichte houtsoorten bevat. Bij Japandi is dit verleden tijd. Zoals gezegd is dit een stijl met durf. Rijke kleuren, zoals zwart en rood, en donker gebeitst hout doen hun intrede. De basis is een donkere, maar neutrale kleur voor op de muren (denk aan grijs- en aardetinten) gecombineerd met contrasterende kleuren voor accessoires.

Dit samen zorgt voor een spannend contrast, dat desondanks rustig oogt. Belangrijkste vraag: gedurfd Japandi, durf jij het aan?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here