Vijf geweldige vintage en retro items voor je interieur

0
views

Retro en vintage zijn hot. Dat zijn ze altijd geweest en zullen ze waarschijnlijk ook altijd blijven. Deze items hebben ziel en sfeer en het toffe hieraan is: ze passen in bijna elk interieur. Ook als een retro of vintage item contrasteert (in bijvoorbeeld een modern of minimalistisch interieur) zorgt het hiermee voor extra uitstraling. Een vleugje retro of vintage in huis halen, betekent niet dat je jouw hele stijl om moet gooien: het zijn de details die het ‘m doen. Je hoeft ook echt niet groots uit te pakken, want het juiste item is direct een eye catcher zonder uit de toon te vallen. Kijk maar eens naar deze vijf retro en vintage items die jouw interieur kunnen verfraaien.

Een vintage bar cart
De bar cart: je ziet ‘m in menig film. Hij ademt de charme van vervlogen tijden, maar die tijden kunnen gerust herleven. Een mooie vintage bar cart staat goed in vrijwel elk interieur. Je hebt een riante keuze uit verschillende stijlen, maar wil je echt retro gaan, kies dan voor een slank, stalen exemplaar met glazen platen. Niet alleen je drankflessen en mooiste glazen verdienen een plekje op de bar cart, maar je kunt hem als je wilt verder aankleden met planten, vazen of een mooi koffietafelboek.

Oude bokshandschoenen ter decoratie
Wat? Bokshandschoenen aan de muur? Jazeker! Dit is een originele en zeer stoere manier om jouw interieur van extra sfeer te voorzien. Natuurlijk kies je niet voor puntgave nieuwe exemplaren met een felle kleur: oude, bruin- of zwartleren exemplaren doen ’t het best. Ze mogen vanzelfsprekend versleten en verweerd zijn, dat draag alleen maar bij aan de uitstraling.

Vinyl aan de muur
Gaat de charme van vinyl ooit verloren? Ook als je geen platenspeler meer in huis hebt, hoef je jouw platen niet bij het vuil te zetten. Je favoriete lp’s kunnen een tweede leven aan de muur krijgen. Denk aan je favoriete platen uit de jaren 60, 70 en 80, die vaak voorzien zijn van fraaie covers op de hoezen. In je zithoek, studiekamer, slaapkamer, hobbyzolder of gewoon in de woonkamer zijn retro lp’s een aanwinst aan de muur.

Oma’s schommelstoel
Die heerlijke schommelstoel waar je vroeger in oma’s huis uren op heen en weer kon wiebelen: waarom zou die stoel tot het verleden moeten behoren? Ook nu kun je gewoon nog ruimte maken in je interieur voor zo’n old school stoel. Na al die jaren is hij nog even comfortabel en nog even sfeervol. Hij past naadloos in een klassiek interieur, maar ook in een modern interieur voegt hij een hoop sfeer toe.

Een stoere lockerkast
Hij ademt de sfeer van films als Dirty Dancing en Grease en als je denkt aan de kleedkamers van gyms uit de seventies, is dit gegarandeerd het eerste item dat in je opkomt. Die stoere, functionele lockers van weleer zijn helemaal terug als retro blikvanger. Meer dan ooit zijn ze mooi in al hun eenvoud. Ze zijn oerdegelijk, functioneel en daarnaast bijzonder sfeervol. In een industrieel interieur mogen ze eigenlijk niet ontbreken, maar steeds meer mensen kiezen voor een contrast met hun interieur door zo’n robuuste locker te plaatsen. En terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here